Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, jajko i mus z dyni, wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki z każdego uformuj rulon i podbij na dowolnej wielkości paski . Gotuj w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Na suchą patelnię wsyp bułkę tartą upraż na złoty kolor, dodaj masło mieszaj do rozpuszczenia. Ugotowane kluseczki podaj polane masłem z bułką i posypane cukrem