Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2647
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2647
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, jajko i mus z dyni, wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki z każdego uformuj rulon i podbij na dowolnej wielkości paski . Gotuj w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Na suchą patelnię wsyp bułkę tartą upraż na złoty kolor, dodaj masło mieszaj do rozpuszczenia. Ugotowane kluseczki podaj polane masłem z bułką i posypane cukrem