Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5417
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29634
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5417
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29634
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, jajko i mus z dyni, wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki z każdego uformuj rulon i podbij na dowolnej wielkości paski . Gotuj w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Na suchą patelnię wsyp bułkę tartą upraż na złoty kolor, dodaj masło mieszaj do rozpuszczenia. Ugotowane kluseczki podaj polane masłem z bułką i posypane cukrem