Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki małej ilości mąki kluseczki rozpływają się w ustach i nie są twarde
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 298
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 298
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Składniki
miąższ z dyni kroimy w kostkę, rozpiekamy pod przykryciem w piekarniku do całkowitej miękkości
miksujemy blenderem przekładamy do garnka i ciągle mieszamy aby odparowała woda-uważając aby dynia się nie przypaliła
zostawiamy do wystygnięcia. mieszamy z twarogiem, jajkiem całym(surowym) i mąką- doprawiamy
wstawiamy na min 1/2 godz do lodówki
kładziemy kluski łyżką na osolony wrzątek po wypłynięciu gotowe-smacznego!!!