Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki małej ilości mąki kluseczki rozpływają się w ustach i nie są twarde
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 100
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4464
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 100
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4464
Składniki
miąższ z dyni kroimy w kostkę, rozpiekamy pod przykryciem w piekarniku do całkowitej miękkości
miksujemy blenderem przekładamy do garnka i ciągle mieszamy aby odparowała woda-uważając aby dynia się nie przypaliła
zostawiamy do wystygnięcia. mieszamy z twarogiem, jajkiem całym(surowym) i mąką- doprawiamy
wstawiamy na min 1/2 godz do lodówki
kładziemy kluski łyżką na osolony wrzątek po wypłynięciu gotowe-smacznego!!!