Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki małej ilości mąki kluseczki rozpływają się w ustach i nie są twarde
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 829
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2058
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 829
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2058
Składniki
miąższ z dyni kroimy w kostkę, rozpiekamy pod przykryciem w piekarniku do całkowitej miękkości
miksujemy blenderem przekładamy do garnka i ciągle mieszamy aby odparowała woda-uważając aby dynia się nie przypaliła
zostawiamy do wystygnięcia. mieszamy z twarogiem, jajkiem całym(surowym) i mąką- doprawiamy
wstawiamy na min 1/2 godz do lodówki
kładziemy kluski łyżką na osolony wrzątek po wypłynięciu gotowe-smacznego!!!