Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki z ricotty i szpinaku. Szybko się robią, pysznie smakują. Najlepiej podawać z masłem.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 317
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 100
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 317
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 100
Składniki
Szpinak nalezy umyc i zblanszować wrzatkiem, przelać w sitku zimną wodą i bardzo dokładnie odcisnąc. Poczekać chwilke aż wyschnie i posiekać.
Posiekany szpinak mieszkamy z pozostałymi składnikami. Bułki tartej dodaję około 3 łyżek stołowych (jeśli masa jest za rzadka, trochę więcej). Po połaczeniu się składników formujemy równe kuleczki i gotujemy okolo 6 minut
Najlepiej smakują z masłem i prażonymi płatkami migdałów SMACZNEGO