Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki z ricotty i szpinaku. Szybko się robią, pysznie smakują. Najlepiej podawać z masłem.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 218
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1408
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 218
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1408
Składniki
Szpinak nalezy umyc i zblanszować wrzatkiem, przelać w sitku zimną wodą i bardzo dokładnie odcisnąc. Poczekać chwilke aż wyschnie i posiekać.
Posiekany szpinak mieszkamy z pozostałymi składnikami. Bułki tartej dodaję około 3 łyżek stołowych (jeśli masa jest za rzadka, trochę więcej). Po połaczeniu się składników formujemy równe kuleczki i gotujemy okolo 6 minut
Najlepiej smakują z masłem i prażonymi płatkami migdałów SMACZNEGO