Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki z ricotty i szpinaku. Szybko się robią, pysznie smakują. Najlepiej podawać z masłem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2742
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2742
Składniki
Szpinak nalezy umyc i zblanszować wrzatkiem, przelać w sitku zimną wodą i bardzo dokładnie odcisnąc. Poczekać chwilke aż wyschnie i posiekać.
Posiekany szpinak mieszkamy z pozostałymi składnikami. Bułki tartej dodaję około 3 łyżek stołowych (jeśli masa jest za rzadka, trochę więcej). Po połaczeniu się składników formujemy równe kuleczki i gotujemy okolo 6 minut
Najlepiej smakują z masłem i prażonymi płatkami migdałów SMACZNEGO