Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Przełożyć do większego kubka skyr. Dodać jajko, mannę, komosę ryżową i mąkę. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto powinno być zwarte, ale nie ciężkie.
W garnku zagotować wodę.
Dodać łyżeczkę soli.
Na gotującą się wodę kłaść małe porcje ciasta z kubeczka.
Nabietać ciasto łyżeczką i prowadzić po ściance naczynia.
Łyżeczkę zamaczać w wodzie.
I tak do wyczerpania ciasta.
Jak kluseczki wypłyną gotować jeszcze przez chwilę i wybierać łyżką cedzakową.
Odkładać na talerze.
W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem miodu.
Dodać pokrojone truskawki.
U mnie połówki.
Smażyć aż truskawki puszczą sok.
Na talerze z kluseczkami nakładać porcje truskawek z sosem.
Udekorować listkami mięty.
Gotowe.
Smacznego.