Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2775
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2775
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6429
Składniki
Przełożyć do większego kubka skyr. Dodać jajko, mannę, komosę ryżową i mąkę. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto powinno być zwarte, ale nie ciężkie.
W garnku zagotować wodę.
Dodać łyżeczkę soli.
Na gotującą się wodę kłaść małe porcje ciasta z kubeczka.
Nabietać ciasto łyżeczką i prowadzić po ściance naczynia.
Łyżeczkę zamaczać w wodzie.
I tak do wyczerpania ciasta.
Jak kluseczki wypłyną gotować jeszcze przez chwilę i wybierać łyżką cedzakową.
Odkładać na talerze.
W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem miodu.
Dodać pokrojone truskawki.
U mnie połówki.
Smażyć aż truskawki puszczą sok.
Na talerze z kluseczkami nakładać porcje truskawek z sosem.
Udekorować listkami mięty.
Gotowe.
Smacznego.