Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 761 Ocena: 5059
Dodano: 29.11.2019
Odsłon: 7363
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.
Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.
Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.
Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.
Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Grazyna1951 12 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Przeciez to najzwyklejsze kopytkaOdpowiedzi: 1 ▼
21 Kto głosował? | Odpowiedz