Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluseczki ziemniaczane.

Kluseczki ziemniaczane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 657 Ocena: 4102

Dodano:

Odsłon: 7314

Podam wam przepis na ziemniaki z dnia poprzedniego, może wam przypadnie do gustu ale w sumie najważniejsze aby smakowało prawda?

Składniki

  • 650 ziemniaków z dnia poprzedniego,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej ( szklanka - kubek z arcoroc ),
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluseczki ziemniaczane.

Przygotowanie

  1. Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.

  2. Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.

  3. Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.

  4. Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.

  5. Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.

  6. Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.

  7. Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.

  8. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.

  9. Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń