Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na ziemniaki z dnia poprzedniego, może wam przypadnie do gustu ale w sumie najważniejsze aby smakowało prawda?
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Składniki
Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.
Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.
Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.
Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.
Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.