Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na ziemniaki z dnia poprzedniego, może wam przypadnie do gustu ale w sumie najważniejsze aby smakowało prawda?
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 119
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 162
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 739
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 119
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 162
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 739
Składniki
Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.
Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.
Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.
Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.
Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.