Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na ziemniaki z dnia poprzedniego, może wam przypadnie do gustu ale w sumie najważniejsze aby smakowało prawda?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.
Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.
Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.
Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.
Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.