Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na ziemniaki z dnia poprzedniego, może wam przypadnie do gustu ale w sumie najważniejsze aby smakowało prawda?
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8248
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8248
Składniki
Ziemniaki które specjalnie ugotowałam więcej, przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Do przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąki.
Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Od całości oderwać połowę i zrobić rulonik - wężyk wysypując stolnicę mąką.
Za pomocą przyrządu do frytek wycinać kluseczki.
Z dwóch kawałków wyszło mi około 130 kluseczki.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 3 minuty.
Podawać kto z czym lubi u nas akurat dziś z kiełbasą jerzyk oraz moje opieńki w occie.