Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z serem to pomysł na szybki i tani obiad. Możesz wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia . Smakują na słono ze skwarkami lub na słodko z bułka tartą i masełkiem jak również ze śmietaną i cukrem
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie . Przeciśnij przez praskę razem z serem , dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i stopniowo dosypuj mąkę pszenną. Wyrób ciasto nie za twarde i takie żeby nie kleiło się do rąk. W zależności czy chcesz kluski słone czy słodkie dodaj sól lub cukier do smaku.
Stolnicę oprusz lekko mąka i formuj wałeczki i krój ukośnie kluski. Gotuj w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia , wyjmuj łyżką cedzakową . Podawaj z ulubionymi dodatkami np. skwarkami lub masełkiem z bułką.