Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosta i bardzo smaczna potrawa kuchni litewskiej. Idealna na szybki i tani obiad. Sekretem "Klusek biedniaka" jest mleczna zalewa. Można je podawać z kefirem lub zsiadłym mlekiem, a w wersji " na bogato" ze skwarkami. Koniecznie wypróbujcie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4564
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424391
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4564
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424391
Składniki
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach. Solidnie odciskamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej ziemniaczane masy formujemy kluski i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy kluski do zarumienienia, z obu stron.
Gdy kluski są już zarumienione, przekładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem, dodajemy masło, lekko solimy. Pieczemy pod przykryciem ok. 15 minut.