Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosta i bardzo smaczna potrawa kuchni litewskiej. Idealna na szybki i tani obiad. Sekretem "Klusek biedniaka" jest mleczna zalewa. Można je podawać z kefirem lub zsiadłym mlekiem, a w wersji " na bogato" ze skwarkami. Koniecznie wypróbujcie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22770
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22770
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach. Solidnie odciskamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej ziemniaczane masy formujemy kluski i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy kluski do zarumienienia, z obu stron.
Gdy kluski są już zarumienione, przekładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem, dodajemy masło, lekko solimy. Pieczemy pod przykryciem ok. 15 minut.