Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosta i bardzo smaczna potrawa kuchni litewskiej. Idealna na szybki i tani obiad. Sekretem "Klusek biedniaka" jest mleczna zalewa. Można je podawać z kefirem lub zsiadłym mlekiem, a w wersji " na bogato" ze skwarkami. Koniecznie wypróbujcie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5852
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9683
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5852
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9683
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach. Solidnie odciskamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej ziemniaczane masy formujemy kluski i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy kluski do zarumienienia, z obu stron.
Gdy kluski są już zarumienione, przekładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem, dodajemy masło, lekko solimy. Pieczemy pod przykryciem ok. 15 minut.