Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosta i bardzo smaczna potrawa kuchni litewskiej. Idealna na szybki i tani obiad. Sekretem "Klusek biedniaka" jest mleczna zalewa. Można je podawać z kefirem lub zsiadłym mlekiem, a w wersji " na bogato" ze skwarkami. Koniecznie wypróbujcie.
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 494
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4429
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1112
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1257
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 393
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 158
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 494
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4429
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1112
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1257
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 393
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 158
Składniki
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach. Solidnie odciskamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej ziemniaczane masy formujemy kluski i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy kluski do zarumienienia, z obu stron.
Gdy kluski są już zarumienione, przekładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem, dodajemy masło, lekko solimy. Pieczemy pod przykryciem ok. 15 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Dania główne
Leśny kociołek Kaukai Semigali
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4598
Siekane kotlety rybne
Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siek...
Odsłon: 117