Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spytacie dlaczego cyganione zatem są to kluski w smaku tak jak czarne ale zrobione łatwiejszym sposobem trochę okłamane .Jak nie mam za bardzo czasu to właśnie takie kluski robię i są pyszne. Takie kluski podaje z pysznym sosem i dobrym kawałkiem mięsa.
tarka, garnek, miska,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5372
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5372
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy a następnie przeciskamy przez praskę. 3 obrane opłukane ziemniaki ścieramy na tarce, następnie przekładamy na sitko w celu odsączenia nadmiaru wody. Wody z startych ziemniaków nie wylewamy zostawiamy w naczyniu. Odsączone starte ziemniaki łączymy z ziemniakami przeciśniętymi przez praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i sól do smaku a na koniec skrobie jaka została z odciśniętych startych ziemniaków. Całość dokładnie mieszamy i formujemy kluski. Kluski wkładamy do gotującej osolonej wody i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnie wody i gotujemy na małym ogniu około 5 - 7 minut co jakiś czas przemieszać. Wyjmujemy jedną kluskę i sprawdzamy krojąc ją na pół czy jest ugotowana czy jeszcze nie. Do gotowania klusek dodać wodę po odsączeniu startych ziemniaków. Rada; Jeżeli ziemniaki są małe to można zetrzeć 4 sztuki.