Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najsmaczniejszych wspomnień dzieciństwa. Kluski kładzione z boczkiem i cebulką to rewelacyjne danie, po które chętnie sięgam, kiedy chce przygotować szybki i smaczny obiad. Składniki do przygotowania tej potrawy powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól i wlewamy wodę. Składniki energicznie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli. Z przygotowanego ciasta przy użyciu dwóch łyżek formujemy małe kluseczki, które kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy przez około 1-2 minuty od wypłynięcia klusek na powierzchnię.
Ugotowane kluski odcedzamy na durszlaku.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do skwarek dorzucamy pokrojoną cebulę. Składniki smażymy jeszcze przez chwilę, aż cebulka zmięknie.
Kluski kładzione serwujemy ze skwarkami i cebulką. Smacznego!