Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najsmaczniejszych wspomnień dzieciństwa. Kluski kładzione z boczkiem i cebulką to rewelacyjne danie, po które chętnie sięgam, kiedy chce przygotować szybki i smaczny obiad. Składniki do przygotowania tej potrawy powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól i wlewamy wodę. Składniki energicznie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli. Z przygotowanego ciasta przy użyciu dwóch łyżek formujemy małe kluseczki, które kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy przez około 1-2 minuty od wypłynięcia klusek na powierzchnię.
Ugotowane kluski odcedzamy na durszlaku.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do skwarek dorzucamy pokrojoną cebulę. Składniki smażymy jeszcze przez chwilę, aż cebulka zmięknie.
Kluski kładzione serwujemy ze skwarkami i cebulką. Smacznego!