Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najsmaczniejszych wspomnień dzieciństwa. Kluski kładzione z boczkiem i cebulką to rewelacyjne danie, po które chętnie sięgam, kiedy chce przygotować szybki i smaczny obiad. Składniki do przygotowania tej potrawy powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól i wlewamy wodę. Składniki energicznie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli. Z przygotowanego ciasta przy użyciu dwóch łyżek formujemy małe kluseczki, które kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy przez około 1-2 minuty od wypłynięcia klusek na powierzchnię.
Ugotowane kluski odcedzamy na durszlaku.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do skwarek dorzucamy pokrojoną cebulę. Składniki smażymy jeszcze przez chwilę, aż cebulka zmięknie.
Kluski kładzione serwujemy ze skwarkami i cebulką. Smacznego!