Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany i sprawdzony przepis na szybkie danie, które każdy zna z dzieciństwa. Składniki do zrobienia klusek są tanie i z pewnością znajdziesz je u siebie w domu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
W dużym garnku doprowadź osoloną wodę do wrzenia, po czym zmniejsz ogień.
Przygotuj dwie miski. Do pierwszej wbij żółtko i energicznie roztrzep za pomocą widelca. Dodaj wodę i wymieszaj. Na samym końcu wsyp mąkę i połącz wszystkie składniki, tak, aby powstała gładka masa.
W drugiej misce ubij białko na sztywną pianę. Za pomocą silikonowej szpatułki wymieszaj je z gotową masą. Pamiętaj, aby robić to bardzo delikatnie, im bardziej napowietrzone będzie ciasto, tym bardziej puszyste wyjdą kluski.
Na łyżkę nabierz odrobinę ciasta i włóż do gorącej wody, czynność powtarzaj do momentu, aż zużyjesz całą masę. Następnie zamieszaj ostrożnie wodę w garnku, odczekaj 2-3 minuty i zacznij wyławiać kluski.
Najlepiej będą smakować posypane cukrem pudrem, podane z bułką tartą lub śmietaną.