Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, a efektowny przepis na kluski kładzione, które są przepyszne i jest to mój hit tej jesieni.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Mąkę, puree z dyni, jajko i przyprawy wymieszać. Zagotować w dużym garnku wodę z solą i przy pomocy dwóch łyżek kłaść kluski na wodę. Gotować 3 min od wypłynięcia klusków i od razu hartować w zimnej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, dodać porcje klusek i dodać świeżo zmielony pieprz. Wyłożyć na talerz i posypać serem.