Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, a efektowny przepis na kluski kładzione, które są przepyszne i jest to mój hit tej jesieni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Mąkę, puree z dyni, jajko i przyprawy wymieszać. Zagotować w dużym garnku wodę z solą i przy pomocy dwóch łyżek kłaść kluski na wodę. Gotować 3 min od wypłynięcia klusków i od razu hartować w zimnej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, dodać porcje klusek i dodać świeżo zmielony pieprz. Wyłożyć na talerz i posypać serem.