Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste a jak smakuje!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3880
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1340
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3880
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1340
Składniki
Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na mniejsze cząstki. Jajka dokładnie roztrzepać z solą, dodać powoli mąkę cały czas ubijając, tak aby powstały pęcherzyki powietrza.
Ciasto kłaść na gotujący się osolony wrzątek i gotować na wolnym ogniu 3-4 min. Wyjąć łyżka cedzakowa i podawać z przesmażonymi na 1 łyżce masła śliwkami. Resztę masła rozgrzać z bułką tartą, polewać kluski i śliwki.