Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste a jak smakuje!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1541
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1541
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Składniki
Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na mniejsze cząstki. Jajka dokładnie roztrzepać z solą, dodać powoli mąkę cały czas ubijając, tak aby powstały pęcherzyki powietrza.
Ciasto kłaść na gotujący się osolony wrzątek i gotować na wolnym ogniu 3-4 min. Wyjąć łyżka cedzakowa i podawać z przesmażonymi na 1 łyżce masła śliwkami. Resztę masła rozgrzać z bułką tartą, polewać kluski i śliwki.