Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste a jak smakuje!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 245
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 245
Składniki
Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na mniejsze cząstki. Jajka dokładnie roztrzepać z solą, dodać powoli mąkę cały czas ubijając, tak aby powstały pęcherzyki powietrza.
Ciasto kłaść na gotujący się osolony wrzątek i gotować na wolnym ogniu 3-4 min. Wyjąć łyżka cedzakowa i podawać z przesmażonymi na 1 łyżce masła śliwkami. Resztę masła rozgrzać z bułką tartą, polewać kluski i śliwki.