Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu kluski leniwe, które smakują pysznie, polane masełkiem z przyrumienioną bułką tartą. Kluski przygotowane z twarogu , mąki i jajek. Polecam
miska, garnek, praska do ziemniaków, stolnica, nóż,
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Twaróg i ugotowane , ostudzone ziemniaki mielimy w maszynce lub dokładnie przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną , sól do smaku oraz jajka. Wyrabiamy na gładką, jednolitą masę. Na stolnicę oprószoną mąką wykładamy porcje masy, formujemy z każdej porcji wałek, lekko spłaszczamy i pod skosem kroimy kluseczki. Uformowane leniwe wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Wyjmujemy łyżką cedzakową . Podajemy polane masełkiem ze zrumienioną bułką tarta oraz posypane cukrem. Smacznego
Kluski leniwe gotowe do gotowania.
Gotowanie klusek.
Kluski gotowe do podania.