Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z serem to fajna alternatywa na smaczny obiad , albo smaczny szybki deser. Takie kopytka pamiętam z mojego domu rodzinnego. Podaję je z zrumienioną bułką tartą albo ze śmietaną.
deska, nóż, garnek, łyżka cedzakowa,
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić, a następnie przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Dodać pozostałe składniki czyli jajko, obie mąki oraz sól do smaku. Całość zagnieść (gdyby ciasto było za luźne i lepiło się do rąk dodać mąki). Ciasto podzielić na części, każdą część uformować w wałek i kroić pod skosem kawałki o szerokości 1,5 - 2 cm. Kopytka wrzucać na gotującą się wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody 2 - 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać polane zrumienioną bułką tartą lub gęstą śmietaną. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Przygotowanie kopytek.
Gotowanie kopytek.
Kopytka leniwe gotowe do podania.