Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-09-2020
Klasyka domowego gotowania, prosto i pyszynie, prawdziwy comfort food.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2622
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2622
Składniki
Twaróg rozgnieść bardzo dokładnie widelcem razem z jajkiem , dodać mąkę i sol zmieszać dokładnie, ciasto uformować w kulkę. Stolnicę podsypać mąką. Ciasto podzielić na 3 części, z każdej uformować wałek rolując na stolnicy. Każdy wałek pociąć ukośnie na kawałki.
W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę klusek, Poczekać aż wypłyną na powierzchnię, gotować jeszcze ok 30 sekund i wyłowić łyżką na talerz. Tak samo ugotować pozostałe kluski. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę i lekko zarumienić, dosypać cukier, wymieszać i przełożyć kluski, obtoczyć w bułce z masłem i podawać.