Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-09-2020
Klasyka domowego gotowania, prosto i pyszynie, prawdziwy comfort food.
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 60
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 161
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 569
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 60
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 161
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 569
Składniki
Twaróg rozgnieść bardzo dokładnie widelcem razem z jajkiem , dodać mąkę i sol zmieszać dokładnie, ciasto uformować w kulkę. Stolnicę podsypać mąką. Ciasto podzielić na 3 części, z każdej uformować wałek rolując na stolnicy. Każdy wałek pociąć ukośnie na kawałki.
W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę klusek, Poczekać aż wypłyną na powierzchnię, gotować jeszcze ok 30 sekund i wyłowić łyżką na talerz. Tak samo ugotować pozostałe kluski. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę i lekko zarumienić, dosypać cukier, wymieszać i przełożyć kluski, obtoczyć w bułce z masłem i podawać.