Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla fanów klusek śląskich, czasami zwanymi ‘śluskami kląskimi’ :P
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto. Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody.