Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :-)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4130
Składniki
CIASTO NA KLUSKI:
Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).
Gotować na parze ok 8-10 minut.
SOS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.
Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)
SMACZNEGO!!!