Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9837
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3758
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9837
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3758
Składniki
CIASTO NA KLUSKI:
Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).
Gotować na parze ok 8-10 minut.
SOS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.
Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)
SMACZNEGO!!!