Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani jak wam mija dzień mi nawet w miarę najpierw byliśmy w mieście a po obiadku pojechaliśmy nad jezioro, no w końcu też nam się od życia należy. Podam wam przepis na bardzo szybki w wykonaniu obiad, nie trzeba dużo się przy nim napracować a smakuje bardzo smacznie, przepis podał mi mój mąż a koleżanka powiedziała że z wodą gazowaną o wiele lepsze i przyznaję jej rację ode mnie to że nie dałam jajka i są jeszcze smaczniejsze niż te co robiłam do tej pory.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 786
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 786
Składniki
Zanim zaczniemy mieszać całe ciasto wstawić wodę lekko ją soląc i pozostawić na gazie aby się zagotowała. W międzyczasie do miski wsypać mąkę oraz sól, dodać wodę gazowaną ( można dodać tylko trzy szklanki będzie bardziej gęste ja wolałam luźniejsze ).
Gdy już mamy wlaną wodę gazowaną całość dokładnie wymieszać energicznym ruchem łyżką. Jak woda w garnku już się gotuje, łyżkę zanurzyć w gorącej wodzie nabrać małą ilość ciasta i wkładać do gotującej się wody. Od czasu zagotowania się klusków i wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około trzech minut.
Gotowe czyli ugotowane kluski wyciągać z garnka za pomocą łyżki cedzakowej aby pozbyć się nadmiaru wody i od razu gorące podawać kto z czym lubi. U mnie były dziś podane ze skwarkami przetopionymi ze słoniny oraz do całości ryba tilapia posolona obtoczona w mące i usmażona. Mówię wam taki obiad to szybkie rozwiązanie jeśli ktoś się bardzo śpieszy.