Mam dla was przepis na przepyszne kluski pszenne łyżką kładzione na wodę
Kluski pszenne kładzione łyżką
Składniki
- 3,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 szklanki wody gazowanej,
- 1 szklanka to poj 250 ml
Składniki
- 3,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 szklanki wody gazowanej,
- 1 szklanka to poj 250 ml

Etapy przygotowania
Do miski wsypać mąkę i wlać wodę gazowaną, całość wymieszać łyżką na jednolitą masę

Zagotować osoloną wodę i do gotującej wkładać łyżką kluski, od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2 minuty. wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 358

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 475

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 125

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 533

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1015
Ostatnio komentowane przepisy

Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 358

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 475

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 125

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 533

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1015



Składniki
- 3,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 szklanki wody gazowanej,
- 1 szklanka to poj 250 ml
Do miski wsypać mąkę i wlać wodę gazowaną, całość wymieszać łyżką na jednolitą masę
Zagotować osoloną wodę i do gotującej wkładać łyżką kluski, od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2 minuty. wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej