Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy w parę minut był gotowy. My jesteśmy zwolennikami różnego rodzaju klusków ponieważ to smak naszego dzieciństwa często rodzice męża jak i moi przygotowywali nam takie kluchy tylko najczęściej były ze skwarkami lub kwaśną śmietaną ja robię z różnymi dodatkami np. z mięsem. Córka zajada się tymi kluchami i tylko pyta : mamo kiedy zrobisz następne.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23141
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23141
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól wbić jajko. Następnie wlać wodę gazowaną i szybkim ruchem łyżki dokładnie wymieszać do połączenia się składników. W międzyczasie w garnku wstawić wodę soląc ją, poczekać aż się zagotuje.
Jak woda już się zagotowała łyżkę zamoczyć w tej wodzie, następnie na łyżkę nabierać małe porcje ciasta i wkładać na wodę. Gdy kluski się zagotują i wypłyną na wierzch wtedy gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Ugotowane kluski wyciągać z wody za pomocą łyżki cedzakowej aby pozbyć się nadmiaru wody.
Ugotowane kluski podałam z wcześniej uduszonym mięsem. Można je również jeść z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Jeżeli chcielibyście jeść takie kluski na słodko wtedy nie solić klusków a wodę posolić odrobinkę. Takie kluski to świetny pomysł na szybki obiad.