Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski serowo ziemniaczane z dodatkiem koperku są bardzo smaczne i puszyste , można je podawać z sosem , polane masłem lub ze skwarkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować , następnie przecisnąć przez praskę razem z serem , dodać jajko obie mąki i sól ,wyrobić ciasto.
Koperek pokroić dodać do masy serowo ziemniaczanej . Z ciasta można formować wałeczki i kroić jak kopytka lub formować okrągłe kulki.
Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni na rumiano.
W garnku zagotować osoloną wodę i wrzucać okrągłe kluski do wrzątku , gotować około 5 minut od wypłynięcia. Podawać na ciepło ze skwarkami . Smacznego.