Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie ma osoby która by nie jadła klusek śląskich. Są to najprostsze z wszystkich klusek jakie mi się do tej pory zdarzyło zrobić. Jędrne, delikatne z dziurką na środku na pyszny sosik.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Przepuszczone ziemniaki ugniatamy w misce. Ziemniaki dzielimy na krzyż na cztery części i wyjmujemy jedną część ziemniaków. W puste miejsce po ziemniakach wsypujemy mąkę ziemniaczaną.
Wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy niewielkie kulki w których robimy palcem na środku dziurkę. Odkładamy na blat podsypany mąką. Gotowe kluski wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy około minuty po wynurzeniu się ich na powierzchnię. Ugotowane kluski odcedzamy, przelewamy zimną wodą i podajemy jeszcze gorące najlepiej z sosikiem.
Wbrew pozorom bardzo łatwe w przyrządzeniu a domowe to zupełnie inny smak niż...
Odsłon: 20838
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7952
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 262
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6150
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 190
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 262
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6150
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Przepuszczone ziemniaki ugniatamy w misce. Ziemniaki dzielimy na krzyż na cztery części i wyjmujemy jedną część ziemniaków. W puste miejsce po ziemniakach wsypujemy mąkę ziemniaczaną.
Wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy niewielkie kulki w których robimy palcem na środku dziurkę. Odkładamy na blat podsypany mąką. Gotowe kluski wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy około minuty po wynurzeniu się ich na powierzchnię. Ugotowane kluski odcedzamy, przelewamy zimną wodą i podajemy jeszcze gorące najlepiej z sosikiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 91
Szybkie danie z grilla
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 66