Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne slaskie kluski.U mnie bez dziurki,bo zawsze robie bardzo gesty sos i ta dziurka jest mi nie potrzebna.Zapraszam na mój YouTube kanal,na jeszcze wiecej przepisów!
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 338
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 393
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 799
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 338
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 393
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 799
Składniki
Ugotowane kartofle przeciskamy przez praske.Kartofle musza byc cieple.W misce je wyrównac,podzielic na 4 czesci czyli zaznaczyc krzyzyk i jedna czesc tych kartofli wyciagamy na bok i to miejsce uzupelniamy maka ziemniaczana.Dodajemy 1 jajko i bardzo dobrze wszystko zagniatamy na jednolita mase.
Nastepnie formujemy kluski ,wielkosc wiekszego jajka,i ukladamy je na desce lekko posypanej maka ziemniaczana.Wgarnku zagotowac wode z lyzeczka soli.Jak woda sie gotuje wrzucamy kluski,pojedynczo nie wszystkie na raz.Kluski powinny nam na wierzch wyplynac i gotujemy na malym ogniu ok.10 min.Mozemy sprawdzic,rzecinajac na pól jedna kluske czy sa juz w srodku gotowe. Na moim kanale jest tez przepis na slasko modro kapusta,zapraszam!!!!SMACZNEGO!