Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne slaskie kluski.U mnie bez dziurki,bo zawsze robie bardzo gesty sos i ta dziurka jest mi nie potrzebna.Zapraszam na mój YouTube kanal,na jeszcze wiecej przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Ugotowane kartofle przeciskamy przez praske.Kartofle musza byc cieple.W misce je wyrównac,podzielic na 4 czesci czyli zaznaczyc krzyzyk i jedna czesc tych kartofli wyciagamy na bok i to miejsce uzupelniamy maka ziemniaczana.Dodajemy 1 jajko i bardzo dobrze wszystko zagniatamy na jednolita mase.
Nastepnie formujemy kluski ,wielkosc wiekszego jajka,i ukladamy je na desce lekko posypanej maka ziemniaczana.Wgarnku zagotowac wode z lyzeczka soli.Jak woda sie gotuje wrzucamy kluski,pojedynczo nie wszystkie na raz.Kluski powinny nam na wierzch wyplynac i gotujemy na malym ogniu ok.10 min.Mozemy sprawdzic,rzecinajac na pól jedna kluske czy sa juz w srodku gotowe. Na moim kanale jest tez przepis na slasko modro kapusta,zapraszam!!!!SMACZNEGO!