Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na przygotowanie idealnych klusek śląskich.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 261
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 261
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Ugotowane przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Powierzchnię ziemniaków wyrównujemy i dzielimy na cztery części, jedną część wyciągamy i w to miejsce dajemy mąkę ziemniaczaną jedno jako odrobinę soli. Wszystko dokładnie wyrabiamy gdy ciasto jest zbyt suche i nie chce się kleić dodajemy 1-2 łyżki wody, natomiast gdy ciasto jest zbyt mokre, dodajemy nie wielką ilość mąki ziemniaczanej. Z gotowej masy formujemy kluski wielkości ok 2-2,5 cm. Gotujemy w lekko osolonej wodzie od momentu wypłynięcia ok 2-3 minut.