Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie na stolnicy jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy mąkę, sól, oraz żółtka jaj. Ugniatamy na jednolitą masę. Z gotowego ciasta tworzymy kluseczki z dziurką.
W garnku gotujemy wodę, możemy odrobinę posolić. Wrzucamy delikatnie kluseczki, gdy wypłyną gotujemy jeszcze 2min. wyjmujemy.