Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was kluski śląskie podane inaczej a także uformowane inaczej jeśli zaciekawi was przepis zapraszam na mój blog pod podanym linkiem
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego zmielić lub przecisnąć przez praskę, wyrównać i podzielić na cztery równe części, w wolną część wsypać mąkę ziemniaczaną a także dodać jajko. Całość wyrobić na jednolitą masę
Przygotowane długie kluski śląskie wkładać na gotującą się wodę i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2-3 minuty. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Gotowe kluski podałam z kotletem schabowym oraz papryką konserwową