Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was kluski śląskie podane inaczej a także uformowane inaczej jeśli zaciekawi was przepis zapraszam na mój blog pod podanym linkiem
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 185
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 169
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 185
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 169
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego zmielić lub przecisnąć przez praskę, wyrównać i podzielić na cztery równe części, w wolną część wsypać mąkę ziemniaczaną a także dodać jajko. Całość wyrobić na jednolitą masę
Przygotowane długie kluski śląskie wkładać na gotującą się wodę i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2-3 minuty. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Gotowe kluski podałam z kotletem schabowym oraz papryką konserwową