Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszne kluski śląskie które przygotowałam w innej formie niż są tradycyjne, jeżeli chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa agi
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Składniki
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie następnie pozostawić do ostygnięcia odlewając z nich wodę. W międzyczasie przygotować farsz czyli kiełbasę obrać ze skórki zmielić i dodać przyprawy
Ziemniaki przepuścić przez praskę, przygotowane podzielić na 4 równe części jedną część wybrać a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Po przygotowaniu masy odrywać kawałek rozpłaszczyć go położyć farsz i skleić formując kluskę, ułożyć na ścierce
Przygotowane kluski wkładać do gotującej się wody i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kluski można podawać z dowolną okrasą