Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszne kluski śląskie które przygotowałam w innej formie niż są tradycyjne, jeżeli chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa agi
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie następnie pozostawić do ostygnięcia odlewając z nich wodę. W międzyczasie przygotować farsz czyli kiełbasę obrać ze skórki zmielić i dodać przyprawy
Ziemniaki przepuścić przez praskę, przygotowane podzielić na 4 równe części jedną część wybrać a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Po przygotowaniu masy odrywać kawałek rozpłaszczyć go położyć farsz i skleić formując kluskę, ułożyć na ścierce
Przygotowane kluski wkładać do gotującej się wody i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kluski można podawać z dowolną okrasą