Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszne kluski śląskie które przygotowałam w innej formie niż są tradycyjne, jeżeli chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa agi
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie następnie pozostawić do ostygnięcia odlewając z nich wodę. W międzyczasie przygotować farsz czyli kiełbasę obrać ze skórki zmielić i dodać przyprawy
Ziemniaki przepuścić przez praskę, przygotowane podzielić na 4 równe części jedną część wybrać a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Po przygotowaniu masy odrywać kawałek rozpłaszczyć go położyć farsz i skleić formując kluskę, ułożyć na ścierce
Przygotowane kluski wkładać do gotującej się wody i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kluski można podawać z dowolną okrasą