Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, okraszone skwarkami z cebulką kluski śląskie.
praska, nóż, patelnia, garnek,
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29243
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1664
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18580
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 676
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29243
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1664
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18580
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 676
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praską 2 razy, dodajemy jajko sól do smaku i mąkę. Dobrze ugniatamy (wyrabiamy) ciasto żeby odchodziło od rąk. Formujemy na posypanej mąką stolnicy kluski z nagnieceniem. Gotowe kluski wrzucamy do wrzącej i osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry. Wybieramy łyżką cedzakową, układamy na talerz i polewamy roztopionym smalcem ze skwarkami i cebulą, posypujemy koperkiem i dekorujemy natką selera i bazylii czerwonej. Smacznego !!!