Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, okraszone skwarkami z cebulką kluski śląskie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praską 2 razy, dodajemy jajko sól do smaku i mąkę. Dobrze ugniatamy (wyrabiamy) ciasto żeby odchodziło od rąk. Formujemy na posypanej mąką stolnicy kluski z nagnieceniem. Gotowe kluski wrzucamy do wrzącej i osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry. Wybieramy łyżką cedzakową, układamy na talerz i polewamy roztopionym smalcem ze skwarkami i cebulą, posypujemy koperkiem i dekorujemy natką selera i bazylii czerwonej. Smacznego !!!