Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, okraszone skwarkami z cebulką kluski śląskie.
praska, nóż, patelnia, garnek,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 658
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 658
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praską 2 razy, dodajemy jajko sól do smaku i mąkę. Dobrze ugniatamy (wyrabiamy) ciasto żeby odchodziło od rąk. Formujemy na posypanej mąką stolnicy kluski z nagnieceniem. Gotowe kluski wrzucamy do wrzącej i osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry. Wybieramy łyżką cedzakową, układamy na talerz i polewamy roztopionym smalcem ze skwarkami i cebulą, posypujemy koperkiem i dekorujemy natką selera i bazylii czerwonej. Smacznego !!!