Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka sposobów i przepisów na kluski śląskie . Ja chciałam sie podzielić z wami moim przepisem, kluski mięciutkie, pulchne i pyszne. Polecam
garnek, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki obieramy , płuczemy i gotujemy , po ugotowaniu odlewamy wodę i ją zostawiamy. Następnie ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i lekko przestudzamy , dodajemy soli do smaku. Ziemniaki równamy , ciasto dzielimy na 4 części, jedną część wyciągamy i kładziemy na pozostałych ziemniakach, a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wyrabiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski robiąc palcem dziurkę. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy około 5 -7 minut. od momentu wypłynięcie na powierzchnię wody. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z sosem i mięsem lub kurczakiem itp. Smacznego
Masa na kluski gotowa.
Kluski gotowe do gotowania.
Kluski po ugotowaniu podane do drugiego dania.