Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka sposobów i przepisów na kluski śląskie . Ja chciałam sie podzielić z wami moim przepisem, kluski mięciutkie, pulchne i pyszne. Polecam
garnek, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 298
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 298
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Składniki
Ziemniaki obieramy , płuczemy i gotujemy , po ugotowaniu odlewamy wodę i ją zostawiamy. Następnie ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i lekko przestudzamy , dodajemy soli do smaku. Ziemniaki równamy , ciasto dzielimy na 4 części, jedną część wyciągamy i kładziemy na pozostałych ziemniakach, a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wyrabiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski robiąc palcem dziurkę. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy około 5 -7 minut. od momentu wypłynięcie na powierzchnię wody. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z sosem i mięsem lub kurczakiem itp. Smacznego
Masa na kluski gotowa.
Kluski gotowe do gotowania.
Kluski po ugotowaniu podane do drugiego dania.