Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać z usmażoną na oleju cebulką lub kto z czym lubi. Kluski rozpływają się w ustach.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 63
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1287
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 63
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1287
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką,dodać jajka i mąkę, dokładnie wyrobić ręką. Na gaz wstawić wodę osoloną, ciasto nabierać małe porcje w rękę i formować kluski, gotować do wypłynięcia na wierzch, następnie zmniejszyć gaz i gotować jeszcze 3 - 4 minuty.