Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasują do moich rolad śląskich i modrej kapusty ale również do wszelkich gulaszy i mięs z sosami.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 162
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 162
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować posolone do miękkości. Ostudzić, przecisnąć przez praskę.
Podzielić ziemniaki na 4 części a w miejsce jednej z nich wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać surowe jajko i szczyptę soli.
Z podanych składników zagnieść, jednolite, miękkie ciasto. Z niego formować kuliste, lekko spłaszczone kluski, robiąc palcem dziurkę (na sos :))
Gotować w osolonej wodzie, 7 minut od wypłynięcia na wierzch. Odcedzić. Podawać z sosem. Smacznego.