Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasują do moich rolad śląskich i modrej kapusty ale również do wszelkich gulaszy i mięs z sosami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować posolone do miękkości. Ostudzić, przecisnąć przez praskę.
Podzielić ziemniaki na 4 części a w miejsce jednej z nich wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać surowe jajko i szczyptę soli.
Z podanych składników zagnieść, jednolite, miękkie ciasto. Z niego formować kuliste, lekko spłaszczone kluski, robiąc palcem dziurkę (na sos :))
Gotować w osolonej wodzie, 7 minut od wypłynięcia na wierzch. Odcedzić. Podawać z sosem. Smacznego.