Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne kluski śląskie z dziurką. Dziurkę robię po to, aby część sosu zatrzymała się właśnie w tej dziurce.
garnek, praska,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 133
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 133
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy. Po ugotowaniu odcedzamy, a następnie przeciskamy przez praskę. Przeciśnięte ziemniaki równamy, dzielimy na 4 części. Jedną część wyjmujemy i kładziemy na pozostałe. W puste miejsce dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy dodajemy jajka i solimy, dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Z gotowej masy formujemy okrągłe kluski lekko je spłaszczając, a w środku robimy palcem dziurkę. Tak przygotowane kluski wrzucamy do gotującej lekko osolonej wody i gotujemy od 5 - 7 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody.
Kluski podczas gotowania.