Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z dziurką z gotowanych ziemniaków .
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie . Wystudź . Przeciśnij przez praskę lub przepuść przez maszynkę przez sito o grubych oczkach (ja tak robię ).
Do miski włóż ziemniaki , ubij równo . Na ubitych ziemniakach zrób nożem przecięcia na krzyż . Jedną ćwiartkę wyjmij na pozostałe ziemniaki a w wolne miejsce wsyp mąki ziemniaczanej . Połącz ziemniaki z mąką . Przenieś na stolnicę . Zagniataj ciasto . Od ciasta odetnij kawałek , uformuj z niego rulon a następnie pokrój na kawałki z których będziesz formować kulkę . W kulce palcem zrób dziurkę .
Kluseczki podsypuj tylko mąką ziemniaczaną
W dużym garnku zagotuj wodę z solą .
Wrzucaj kluski na gotującą się wodę . Po wypłynięciu gotuj ok. 3 minuty . Wyjmij łyżką cedzakową na talerz .
Kluski jemy z sosem mięsnym lub pokraszone masełkiem z bułką tartą .
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7893
Inni nazywają je kluskami, ale ja znam je pod nazwą pyzy. A konkretnie pyzy z...
Odsłon: 4039
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 84
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 504
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 84
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 504
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie . Wystudź . Przeciśnij przez praskę lub przepuść przez maszynkę przez sito o grubych oczkach (ja tak robię ). Do miski włóż ziemniaki , ubij równo . Na ubitych ziemniakach zrób nożem przecięcia na krzyż . Jedną ćwiartkę wyjmij na pozostałe ziemniaki a w wolne miejsce wsyp mąki ziemniaczanej . Połącz ziemniaki z mąką . Przenieś na stolnicę . Zagniataj ciasto . Od ciasta odetnij kawałek , uformuj z niego rulon a następnie pokrój na kawałki z których będziesz formować kulkę . W kulce palcem zrób dziurkę . Kluseczki podsypuj tylko mąką ziemniaczaną
W dużym garnku zagotuj wodę z solą . Wrzucaj kluski na gotującą się wodę . Po wypłynięciu gotuj ok. 3 minuty . Wyjmij łyżką cedzakową na talerz . Kluski jemy z sosem mięsnym lub pokraszone masełkiem z bułką tartą .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 47
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 91