Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z dziurką z gotowanych ziemniaków .
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie . Wystudź . Przeciśnij przez praskę lub przepuść przez maszynkę przez sito o grubych oczkach (ja tak robię ). Do miski włóż ziemniaki , ubij równo . Na ubitych ziemniakach zrób nożem przecięcia na krzyż . Jedną ćwiartkę wyjmij na pozostałe ziemniaki a w wolne miejsce wsyp mąki ziemniaczanej . Połącz ziemniaki z mąką . Przenieś na stolnicę . Zagniataj ciasto . Od ciasta odetnij kawałek , uformuj z niego rulon a następnie pokrój na kawałki z których będziesz formować kulkę . W kulce palcem zrób dziurkę . Kluseczki podsypuj tylko mąką ziemniaczaną
W dużym garnku zagotuj wodę z solą . Wrzucaj kluski na gotującą się wodę . Po wypłynięciu gotuj ok. 3 minuty . Wyjmij łyżką cedzakową na talerz . Kluski jemy z sosem mięsnym lub pokraszone masełkiem z bułką tartą .