Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad kluski wymyślałam bo taką zachciankę miałam do tego sos z piersi kaczki i fajne są smaczki, ogórkiem kiszonym zagryzam i kwasi mi się mina. Obiad wyszedł wspaniały i doskonały. Jeśli są tu fani klusek zapraszam serdecznie po przepis, moim zdaniem kluchy wyszły idealne.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2026
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2026
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i wstawić do osolonej wody, ugotować. Odlać, osuszyć i ostudzić.
Ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodać jajka oraz obie mąki.
Całość wyrobić na gładką masę (dobrze wyrobione nie klei się do rąk ). Gotowego ciasta brać mały kawałek i w ręku formować kulkę.
Uformowaną kulkę lekko spłaszczyć i palcem zrobić dziurkę. tak przygotowane kluski ułożyć na ściereczce. W międzyczasie w garnku wstawić wodę soląc ją, doprowadzić do gotowania.
Na gotującą się wodę wkładać kluski i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Ugotowane wyciągnąć za pomocą łyżki cedzakowej na talerz.
Kluski wyszły bardzo smaczne dodatkowo zrobiłam do nich sos z piersi kaczki no i swój ogórek kiszony.