Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Ziemniaki umyć ,jak najcieniej obrać ,gotować pod przykryciem na mocnym ogniu 30 min. Odcedzić ,a kiedy wystygną ,zemleć w maszynce do mięsa. Połączyć z jajkiem oraz przesianą mąką ,pszenną i ziemniaczaną. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulki ,lekko je przypłaszczając i na środku zrobić niewielkie wgłębienie. Wkładać je do jak największej ilości wrzącej osolonej wody. Kiedy woda ponownie się zagotuje ,zmniejszyć ogień. Kluski wyciągać 3 min po tym ,jak wypłyną na powierzchnię. Do rondelka wrzucić masło i posiekaną cebulę ,zrumienić ,dodać przetarty sok pomidorowy i łyżkę koncentratu pomidorowego. Na suchej patelni podsmażyć kiełbasę pokrojoną w półtalarki ,wrzucić do sosu. Doprawić solą ,pieprzem ,słodką papryką ,bazylią i oregano. Gdyby sos był za rzadki ,odparować nadmiar płynu. Paprykę pokroić w paski i na oliwie z oliwek podsmażyć.