Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny obiadek.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki ugotować, po czym przecisnąć przez prasę, dodać jajko i zagnieść (jak ciasto). Następnie dodać sypkie produkty: mąkę tortową, ziemniaczaną i sól. Ponownie zagnieść ciasto- aż będzie gładkie i z łatwością będzie odrywać się od dłoni. Ciasto podzielić na długie wałeczki, urywać po kawałku i formować kulki (formując palcem małą dziurkę na górze kluski) . Gotować w wrzącej wodzie, do czasu wypłynięcia na powierzchnię. W między czasie przygotować sos malinowy: owoce zdusić widelcem, dodać jogurt i cukier- wymieszać. Gorące kluski śląskie podawać polane sosem malinowym