Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny obiadek.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182095
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182095
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Ziemniaki ugotować, po czym przecisnąć przez prasę, dodać jajko i zagnieść (jak ciasto). Następnie dodać sypkie produkty: mąkę tortową, ziemniaczaną i sól. Ponownie zagnieść ciasto- aż będzie gładkie i z łatwością będzie odrywać się od dłoni. Ciasto podzielić na długie wałeczki, urywać po kawałku i formować kulki (formując palcem małą dziurkę na górze kluski) . Gotować w wrzącej wodzie, do czasu wypłynięcia na powierzchnię. W między czasie przygotować sos malinowy: owoce zdusić widelcem, dodać jogurt i cukier- wymieszać. Gorące kluski śląskie podawać polane sosem malinowym