Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski Sląskie na słodko.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5797
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7434
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5797
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7434
Składniki
Ziemniaki ugotować, po czym przecisnąć przez prasę, dodać jajko i zagnieść (jak ciasto). Następnie dodać sypkie produkty: mąkę tortową, ziemniaczaną i sól. Ponownie zagnieść ciasto- aż będzie gładkie i z łatwością będzie odrywać się od dłoni. Ciasto podzielić na długie wałeczki, urywać po kawałku i formować kulki (formując palcem małą dziurkę na górze kluski) . Gotować w wrzącej wodzie, do czasu wypłynięcia na powierzchnię. W między czasie przygotować sos malinowy: owoce zdusić widelcem, dodać jogurt i cukier- wymieszać. Gorące kluski śląskie podawać polane sosem malinowym.