Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od rana wiedzieliśmy co chcemy zjeść. Kluski śląskie chodziły nam po głowie. Pytani: Jak je „odświeżyć”? Rozwiązanie problemu przyszło przy „garach” ;)
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 84
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40723
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1115
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 269
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 84
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40723
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1115
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 269
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Marchew kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek i marchew, chwilę smażymy i zalewamy chochelką rosołu. Dodajemy estragon. Gotujemy do miękkości, blendujemy, mieszamy z kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta formujemy placki, na środek każdego kładziemy farsz, który otulamy ciastem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 10 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na maśle, zalewamy bulionem, blendujemy. Następnie dodajemy śmietanę i parmezan, podgrzewamy (nie zagotowujemy). Wrzucamy posiekaną natkę, mieszamy. Kluski podajemy z sosem. U nas kluski były jeszcze podsmażone ;) Polecamy ;)