Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie nadziewane farszem mięsnym, okraszone skwarkami z cebulką.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 150
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101391
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5905
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 150
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101391
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5905
Składniki
Farsz: Ugotowane, ostudzone mięso mielimy, doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy usmażoną cebulę, mieszamy składniki.
Kluski: Ugotowane w osolonej wodzie, ostudzone ziemniaki mielimy. Zmielone ziemniaki umieszczamy w misce, równamy i dzielimy na cztery części. Czwartą część ziemniaków wykładamy na bok a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, tyle, żeby zapełnić miejsce po wyjęciu części ziemniaków. Wszystkie ziemniaki wraz z żółtkiem i mąką wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy równe kulki, spłaszczamy każdą w dłoni i nakładamy po łyżeczce farszu, zlepiamy brzegi i formujemy kluski w formie kulek. Uformowane kluski wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch. Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, podajemy z okrasą z boczku i cebuli. Smacznego!!!