Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z mięsem po rosole. Kluski są pyszne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Składniki
Mięso z kury, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przyprawić i zrobić malutkie kulki. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie.Przepuścić przez praskę.Ostudzić do ciepłego.W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części.Jedną wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać rozkłócone jajko,można jeszcze posolić.Zagnieść i podzielić na części, na tyle co zrobiliśmy kulek z mięsa.W dłoniach rozpłaszczyć ciasto ziemniaczane, włożyć kulkę z mięsa i sklejać. Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem.
Polać przyrumienioną tartą bułką na maśle. Można polać usmażoną cebulką.