Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z mięsem po rosole. Kluski są pyszne.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7669
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2690
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71190
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7669
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2690
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71190
Składniki
Mięso z kury, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przyprawić i zrobić malutkie kulki. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie.Przepuścić przez praskę.Ostudzić do ciepłego.W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części.Jedną wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać rozkłócone jajko,można jeszcze posolić.Zagnieść i podzielić na części, na tyle co zrobiliśmy kulek z mięsa.W dłoniach rozpłaszczyć ciasto ziemniaczane, włożyć kulkę z mięsa i sklejać. Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem.
Polać przyrumienioną tartą bułką na maśle. Można polać usmażoną cebulką.