Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,szybkie w wykonaniu....
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Składniki
1 kg ugotowanych ziemniaków,maka,jajko ,sól,pieprz,1 kg mięsa z szynki na sos buraczki
Ugotowane ziemniaki przekręcić przez maszynkę dodać mąkę,jajko,zagnieść i formować kulki robiąc dziurkę w środku.Gotujemy w osolonej wodzie.Mięso(tutaj szynka) kroję w grube plastry,doprawiam solą i pieprzem podsmażam z cebulką,zalewam bulionem i gotuję aż będzie miękkie.zagęszczam mąką.