Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział że sos boloński można tylko jeść z makaronem spaghetti
Garnek, patelnia, nóż i deska do krojenia.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę bądź piórka. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i szklimy po tym czasie dodajemy mięso i razem podsmażamy ok 10-15 min. Po tym czasie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawiamy. Gotujemy kolejne 5 min. Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Dzielimy na 4 części. Wyjmujemy jedną część ziemniaków i wsypujemy w to miejsce 2-3 szklanki mąki ziemniaczanej. W dodajemy 2 jajka Wyrabiamy masę i formujemy kluski. Gotowe kluski wrzucamy do gotującego się wrzątku i gotujemy 8-10 min od wypłynięcia. Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i surówką z kapusty pekińskiej.