Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział że sos boloński można tylko jeść z makaronem spaghetti
Garnek, patelnia, nóż i deska do krojenia.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8088
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2750
Polecam.
Odsłon: 1314
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8088
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2750
Polecam.
Odsłon: 1314
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę bądź piórka. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i szklimy po tym czasie dodajemy mięso i razem podsmażamy ok 10-15 min. Po tym czasie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawiamy. Gotujemy kolejne 5 min. Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Dzielimy na 4 części. Wyjmujemy jedną część ziemniaków i wsypujemy w to miejsce 2-3 szklanki mąki ziemniaczanej. W dodajemy 2 jajka Wyrabiamy masę i formujemy kluski. Gotowe kluski wrzucamy do gotującego się wrzątku i gotujemy 8-10 min od wypłynięcia. Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i surówką z kapusty pekińskiej.