Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział że sos boloński można tylko jeść z makaronem spaghetti
Garnek, patelnia, nóż i deska do krojenia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5404
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5404
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę bądź piórka. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i szklimy po tym czasie dodajemy mięso i razem podsmażamy ok 10-15 min. Po tym czasie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawiamy. Gotujemy kolejne 5 min. Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Dzielimy na 4 części. Wyjmujemy jedną część ziemniaków i wsypujemy w to miejsce 2-3 szklanki mąki ziemniaczanej. W dodajemy 2 jajka Wyrabiamy masę i formujemy kluski. Gotowe kluski wrzucamy do gotującego się wrzątku i gotujemy 8-10 min od wypłynięcia. Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i surówką z kapusty pekińskiej.