Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strasznie nie lubię marnować jedzenia, wczoraj specjalnie ugotowałam więcej ziemniaków aby dziś zrobić kluski na obiad powiem że wyszły pyszne nawet mąż zadowolony.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 988
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7235
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 988
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7235
Składniki
Ugotowane dnia poprzedniego ziemniaki przecisnąć przez prasę do ziemniaków.
Dodać jajka i mąkę.
Dokładnie wyrobić za pomocą ręki do połączenia składników.
Na gotującą się osoloną wodę wkładać uformowane kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Obiad podałam ze skwarkami z boczku parzonego oraz surówką z kiszonej kapusty.