Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strasznie nie lubię marnować jedzenia, wczoraj specjalnie ugotowałam więcej ziemniaków aby dziś zrobić kluski na obiad powiem że wyszły pyszne nawet mąż zadowolony.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5023
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1904
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5023
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1904
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Składniki
Ugotowane dnia poprzedniego ziemniaki przecisnąć przez prasę do ziemniaków.
Dodać jajka i mąkę.
Dokładnie wyrobić za pomocą ręki do połączenia składników.
Na gotującą się osoloną wodę wkładać uformowane kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Obiad podałam ze skwarkami z boczku parzonego oraz surówką z kiszonej kapusty.