Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluski, nie tylko na piątek i nie tylko dla dzieci.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie. Przepuścić przez praskę.Ostudzić do ciepłego. W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części. Jedną wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać rozkłócone jajko,można jeszcze posolić. Zagnieść i podzielić na części.
Robić wałki ,pokroić.Robić kulki, rozpłaszczać i wkładać połówkę śliwki,posypać cukrem i zlepiać.(cukru nie można dać za dużo , żeby śliwki nie puściły soku)
Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem. Podawać polane przyrumienioną na maśle, tartą bułką.