Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluski, nie tylko na piątek i nie tylko dla dzieci.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2445
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2445
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie. Przepuścić przez praskę.Ostudzić do ciepłego. W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części. Jedną wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać rozkłócone jajko,można jeszcze posolić. Zagnieść i podzielić na części.
Robić wałki ,pokroić.Robić kulki, rozpłaszczać i wkładać połówkę śliwki,posypać cukrem i zlepiać.(cukru nie można dać za dużo , żeby śliwki nie puściły soku)
Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem. Podawać polane przyrumienioną na maśle, tartą bułką.