Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluski, nie tylko na piątek i nie tylko dla dzieci.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 189
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4210
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 189
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4210
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie. Przepuścić przez praskę.Ostudzić do ciepłego. W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części. Jedną wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać rozkłócone jajko,można jeszcze posolić. Zagnieść i podzielić na części.
Robić wałki ,pokroić.Robić kulki, rozpłaszczać i wkładać połówkę śliwki,posypać cukrem i zlepiać.(cukru nie można dać za dużo , żeby śliwki nie puściły soku)
Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem. Podawać polane przyrumienioną na maśle, tartą bułką.