Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje kluski to eksperyment, który wyszedł przepyszny. Kluski mięciutkie, pulchne i bardzo smaczne.
garnek, łyżka cedzakowa, miska, praska lub tłuczek,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, następnie ugnieść tłuczkiem lub przecisnąć przez praskę. Powierzchnię ziemniaków wyrównać, podzielić na 4 części, jedną część wyjąć, położyć na ziemniakach, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Do masy dodać sól, posiekaną cebulkę zieloną, rozkruszoną kostkę cebulki oraz śmietanę 18%. Całość dobrze wyrobić do połączenia wszystkich składników. Z masy formować okrągłe kluski lekko je spłaszczając robiąc dziurkę w środku, (masa nie powinna się kleić do rąk). Zagotować wodę z dodatkiem soli doprowadzić do zagotowania. Kluski wkładać na gotującą wodę i gotować od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody około 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z sosem i mięsem. Ja podałam z gulaszem z szynki z boczniakami.