Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje kluski to eksperyment, który wyszedł przepyszny. Kluski mięciutkie, pulchne i bardzo smaczne.
garnek, łyżka cedzakowa, miska, praska lub tłuczek,
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, następnie ugnieść tłuczkiem lub przecisnąć przez praskę. Powierzchnię ziemniaków wyrównać, podzielić na 4 części, jedną część wyjąć, położyć na ziemniakach, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Do masy dodać sól, posiekaną cebulkę zieloną, rozkruszoną kostkę cebulki oraz śmietanę 18%. Całość dobrze wyrobić do połączenia wszystkich składników. Z masy formować okrągłe kluski lekko je spłaszczając robiąc dziurkę w środku, (masa nie powinna się kleić do rąk). Zagotować wodę z dodatkiem soli doprowadzić do zagotowania. Kluski wkładać na gotującą wodę i gotować od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody około 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z sosem i mięsem. Ja podałam z gulaszem z szynki z boczniakami.