Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje kluski to eksperyment, który wyszedł przepyszny. Kluski mięciutkie, pulchne i bardzo smaczne.
garnek, łyżka cedzakowa, miska, praska lub tłuczek,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 139
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 139
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, następnie ugnieść tłuczkiem lub przecisnąć przez praskę. Powierzchnię ziemniaków wyrównać, podzielić na 4 części, jedną część wyjąć, położyć na ziemniakach, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Do masy dodać sól, posiekaną cebulkę zieloną, rozkruszoną kostkę cebulki oraz śmietanę 18%. Całość dobrze wyrobić do połączenia wszystkich składników. Z masy formować okrągłe kluski lekko je spłaszczając robiąc dziurkę w środku, (masa nie powinna się kleić do rąk). Zagotować wodę z dodatkiem soli doprowadzić do zagotowania. Kluski wkładać na gotującą wodę i gotować od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody około 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z sosem i mięsem. Ja podałam z gulaszem z szynki z boczniakami.