Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki obrałem, starłem na „papkę” i odcedziłem. Przepuściłem przez ściereczkę). Do otrzymanej masy dodałem mąkę, 2 jajka, sól i pieprz do smaku.
Do gotującej wody kładłem łyżką porcje ciasta, formując niewielkie kluski. Od wypłynięcia gotowałem około 3-4 minuty.
Takie kluski podaję na wiele sposobów: z kapustą, bigosem, skwarkami, cebulką, twarogiem. Danie uniwersalne :D