Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1060
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 153
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4218
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1060
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 153
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4218
Składniki
Ziemniaki obrałem, starłem na „papkę” i odcedziłem. Przepuściłem przez ściereczkę). Do otrzymanej masy dodałem mąkę, 2 jajka, sól i pieprz do smaku.
Do gotującej wody kładłem łyżką porcje ciasta, formując niewielkie kluski. Od wypłynięcia gotowałem około 3-4 minuty.
Takie kluski podaję na wiele sposobów: z kapustą, bigosem, skwarkami, cebulką, twarogiem. Danie uniwersalne :D