Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa...
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13687
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13687
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Składniki
Ziemniaki obrałem, starłem na „papkę” i odcedziłem. Przepuściłem przez ściereczkę). Do otrzymanej masy dodałem mąkę, 2 jajka, sól i pieprz do smaku.
Do gotującej wody kładłem łyżką porcje ciasta, formując niewielkie kluski. Od wypłynięcia gotowałem około 3-4 minuty.
Takie kluski podaję na wiele sposobów: z kapustą, bigosem, skwarkami, cebulką, twarogiem. Danie uniwersalne :D