Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa...
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki obrałem, starłem na „papkę” i odcedziłem. Przepuściłem przez ściereczkę). Do otrzymanej masy dodałem mąkę, 2 jajka, sól i pieprz do smaku.
Do gotującej wody kładłem łyżką porcje ciasta, formując niewielkie kluski. Od wypłynięcia gotowałem około 3-4 minuty.
Takie kluski podaję na wiele sposobów: z kapustą, bigosem, skwarkami, cebulką, twarogiem. Danie uniwersalne :D