Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Ziemniaki obrałem, starłem na „papkę” i odcedziłem. Przepuściłem przez ściereczkę). Do otrzymanej masy dodałem mąkę, 2 jajka, sól i pieprz do smaku.
Do gotującej wody kładłem łyżką porcje ciasta, formując niewielkie kluski. Od wypłynięcia gotowałem około 3-4 minuty.
Takie kluski podaję na wiele sposobów: z kapustą, bigosem, skwarkami, cebulką, twarogiem. Danie uniwersalne :D