Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne wiejskie jadło.
Wykonanie:
Grzyby namoczyć(najlepiej przez noc) dodać do pokrojonej kapusty razem z wodą w której się moczyły. Gotować do miękkości, dodać pokrojony w kostkę boczek, jeżeli będzie potrzeba to dolać odrobinę wody. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odlać nadmiar soku, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić i kłaść łyżką kluski i gotować około 10 minut. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, wymieszać z przygotowaną kapustą i podawać na ciepło.
Czy smażenie na wodzie w ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Świetnie sprawdz...
Odsłon: 5124
Kto robił takie szaszłyki??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.
Odsłon: 890
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1070
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 503
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 83
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 55
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 160
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1070
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 503
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 83
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 55
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć(najlepiej przez noc) dodać do pokrojonej kapusty razem z wodą w której się moczyły. Gotować do miękkości, dodać pokrojony w kostkę boczek, jeżeli będzie potrzeba to dolać odrobinę wody. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odlać nadmiar soku, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić i kłaść łyżką kluski i gotować około 10 minut. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, wymieszać z przygotowaną kapustą i podawać na ciepło.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 128
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 191