Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne wiejskie jadło.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1936
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3167
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1936
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3167
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć(najlepiej przez noc) dodać do pokrojonej kapusty razem z wodą w której się moczyły. Gotować do miękkości, dodać pokrojony w kostkę boczek, jeżeli będzie potrzeba to dolać odrobinę wody. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odlać nadmiar soku, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić i kłaść łyżką kluski i gotować około 10 minut. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, wymieszać z przygotowaną kapustą i podawać na ciepło.