Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany na mięsie z ćwiartek kurczaka podany z kluskami szpecle.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 898
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15399
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 898
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15399
Składniki
W półtora litrze wody zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się buliony dodajemy wymyte, pokrojone w kostkę mięso, pokrojony lubczyk, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut.
W między czasie gotujemy kluski szpecle według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Próbujemy smak sosu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, zagęszczamy mąką sos i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia. Ugotowane kluski nakładamy na talerze i polewamy sosem z mięsem drobiowym. Smacznego!!!