Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany na mięsie z ćwiartek kurczaka podany z kluskami szpecle.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1275
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2032
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1275
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2032
Składniki
W półtora litrze wody zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się buliony dodajemy wymyte, pokrojone w kostkę mięso, pokrojony lubczyk, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut.
W między czasie gotujemy kluski szpecle według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Próbujemy smak sosu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, zagęszczamy mąką sos i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia. Ugotowane kluski nakładamy na talerze i polewamy sosem z mięsem drobiowym. Smacznego!!!