Kluski szpecle (niemieckie kluski kładzione) z sosem pietruszkowym i kiełbasą.
Kluski szpecle z sosem pietruszkowym i kiełbasą.
Składniki
- kluski szpecle 20 dag
- kiełbaska śląska 1 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- suszona włoszczyzna 2 łyżki
- pasta rosołowa 1 łyżka
- natka pietruszki
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 5 ziaren
- mąka ziemniaczana 1 łyżka do zagęszczenia sosu
- śmietana 30 % do zabielenia sosu
- woda 750 ml
Składniki
- kluski szpecle 20 dag
- kiełbaska śląska 1 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- suszona włoszczyzna 2 łyżki
- pasta rosołowa 1 łyżka
- natka pietruszki
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 5 ziaren
- mąka ziemniaczana 1 łyżka do zagęszczenia sosu
- śmietana 30 % do zabielenia sosu
- woda 750 ml

Etapy przygotowania
Zagotowujemy 750 ml wody z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową, listkiem laurowym, zielem angielskim i drobno pokrojoną kiełbaską.

Gotujemy do momentu miękkości włoszczyzny, dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Zagęszczamy i zabielamy śmietaną.

W między czasie gotujemy kluski szpecle. Kluski podajemy polane sosem. Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 60

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 68

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 786
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 60

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 68

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 786



Składniki
- kluski szpecle 20 dag
- kiełbaska śląska 1 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- suszona włoszczyzna 2 łyżki
- pasta rosołowa 1 łyżka
- natka pietruszki
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 5 ziaren
- mąka ziemniaczana 1 łyżka do zagęszczenia sosu
- śmietana 30 % do zabielenia sosu
- woda 750 ml
Zagotowujemy 750 ml wody z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową, listkiem laurowym, zielem angielskim i drobno pokrojoną kiełbaską.
Gotujemy do momentu miękkości włoszczyzny, dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Zagęszczamy i zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy kluski szpecle. Kluski podajemy polane sosem. Smacznego!!!