Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluski , które mogą być aromatycznym dodatkiem do drugiego dania, lub jako danie samodzielne.
Stolnica, praska do przeciskania
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Bataty ugotować, obrać, przecisnąć przez praskę. Mąki przesiać dodać do batatów, wbić jajko zagnieść ciasto. Jest ono bardzo delikatne, i jeżeli nie można uformować wałka , to dodać trochę mąki. Z uformowanego wałka , ciąć kawałki i formować kluski.
Zagotować 2 litry osolonej wody, wrzucić kluski , gotować 7 minut, lekko przelać wodą.
Podawać jak kto lubi , u mnie z sosem pieczarkowym.