Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluski , które mogą być aromatycznym dodatkiem do drugiego dania, lub jako danie samodzielne.
Stolnica, praska do przeciskania
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 415
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 415
Składniki
Bataty ugotować, obrać, przecisnąć przez praskę. Mąki przesiać dodać do batatów, wbić jajko zagnieść ciasto. Jest ono bardzo delikatne, i jeżeli nie można uformować wałka , to dodać trochę mąki. Z uformowanego wałka , ciąć kawałki i formować kluski.
Zagotować 2 litry osolonej wody, wrzucić kluski , gotować 7 minut, lekko przelać wodą.
Podawać jak kto lubi , u mnie z sosem pieczarkowym.